Nyheder

AI er bedre end mennesker til nogen ting


Stanford Universitets AI Index rapport for 2024 er på gaden og konklusionerne er nok ikke overraskende, men alligevel interessante, for de giver faktisk et billede af, hvor udviklingen indenfor AI står lige nu.

For det første konkluderer rapporten, at AI faktisk allerede er bedre end mennesker… men på specifikke områder som billedklassificering og sprogforståelse. Derimod kæmper modellerne forsat med komplekse opgaver som fx matematik på konkurrenceniveau.

Og hvorfor taler man så meget om hvorvidt AI er god til matematik? Når modellerne slås lidt med matematikken, så betyder det at det ikke er i morgen, at AI overtager fra mennesker indenfor visse typer forskning og i udviklingen inden for fysik, ingeniørvidenskab og økonomi. 

Det begrænser også AI-systemers anvendlighed indenfor områder som fx finansielle modeller til teknisk design

En anden vigtig pointe fra rapporten er, at erhvervslivet stadigt er foran, når det gælder udvikling af AI-modeller. 2023 bød på 51 vigtige nye maskinlæringsmodeller produceret af private virksomheder, hvor universitetsverdenen ”kun” kunne fremvise 15.

Rapporten fortæller også, at investeringer i AI-systemer generelt faldt i 2023, så er investeringerne i generativ AI steget markant. Samlet blev der investeret 25,2 milliarder dollars i genAI, som udgør en ni-dobling af investeringerne i 2022 og næsten en 30-dobling i forhold til 2019

Endeligt konkluderer rapporten, at mængden af lovgivning om AI i USA, ligesom investeringerne, er steget markant. I 2023 blev 25 stykker lovgivning om AI vedtaget i USA. Det er en stigning på 56,3%.

0 notes
72 views

Write a comment...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *