Om AI-Portalen

Home » Om AI-Portalen


Kunstig intelligens eller Artificial Intelligence (AI) har allerede holdt sit indtog i vores hverdag og vi har kun set begyndelsen. Nogle forskere sammenligner ligefrem teknologien med opfindelsen af ild eller elektricitet. Alligevel ved størstedelen af befolkningen ikke meget om emnet og interesserer sig endnu mindre.

Derfor vil vi på AI Portalen gerne være med til at bringe oplysning om emnet til befolkningen. Det har vi tænkt at gøre gennem relevante og aktuelle historier om kunstig intelligens og dens betydning for vores hverdag og vores fremtid.

Mission: 

Vi gør komplekse AI-koncepter letforståelige og tilgængelige, så du nemt kan navigere i den digitale verden.

Vision: 

Vi stræber efter at gøre AI-Portalen til din primære kilde til viden, diskussion og udvikling inden for kunstig intelligens i Danmark.

Formål: På AI Portalen vil vi formidle kunstig intelligens til “almindelige” mennesker – altså alle dem, der ikke på forhånd har en stor viden om emnet og vi er ikke overbeviste om, at LLM’er eller kunstig intelligens i det hele taget er et luftkastel. Tværtimod kan vi konstatere, at der i disse år sker store gennembrud på feltet og begejstringen er stor, men at de, der ser potentielle risici i teknologien kun lige er ved at finde deres stemme.

Vi er relevante og aktuelle. Vi undersøger selv vores historier, men finder også inspiration og er ikke blege for at henvise til andre medier med relevant indhold. Vi vil både gå i dybden og behandle svære, komplekse og tunge emner, så aktualiteten bliver sat ind i en kontekst. 

Vi er eftertænksomme og betænksomme, men også kritiske. Vi er ikke nødvendigvis først med det første. Vi tager os tiden til at sætte os ind i sagerne og konteksten. Vi forsøger efter bedste evne at give kilderne den bedste behandling og tage os af de kilder, der har brug for det. Men vi insisterer også på at stille spørgsmålene og at det er os, der redigerer nyhederne og ikke kilderne. 

Vi er nysgerrige. Vi søger svar på de emner, som vi synes er vigtige og vi lytter til kilderne. Og så er vi altid på jagt efter ny viden.

Udgiver:

Mediehuset Mennesker & Mening

Danneskiold-Samsøes Allé 44, st. tv.

1434 København K

Kontakt og kommercielle henvendelser: Mark Sinclair Fleeton: 26338284

E-mail: mark@ai-portalen.dk

Ansvar: AI Portalen er tilmeldt Pressenævnet og overholder gældende dansk medielovgivning. Hvis du har spørgsmål eller klager, så kontakt ansvarshavende chefredaktør Mark Sinclair Fleeton.

Brug af indhold: Alt indhold på AI Portalen er beskyttet af Lov om Ophavsret.

Du må gerne citere fra artikler på AI Portalen, hvis du husker at angive mediet som kilde og citaterne er korte og i overensstemmelse god citatskik. Ligeledes må du gerne linke til indhold på AI Portalen, men husk at links ikke må placeres på en måde, der strider imod god markedsføringsskik.

Kontakt AI Portalen, hvis du vil bruge artikler fra sitet i en anden sammenhæng.