TEMA: Danmarks position i AI-landskabet

Nyt Tema på AI-Portalen: Danmarks position i AI-landskabet


Nyt Tema på AI-Portalen: Danmarks position i AI-landskabet

På AI-portalen skriver vi om Ai’s indvirkning på vores samfund og dermed konsekvenserne for hver enkelt af os. Det er også en central del af AI-Portalens mission, at informere om AI på et niveau, hvor alle kan være med. Derfor vil vi også gerne prøve at tage temperaturen på AI i Danmark på en række områder som fx:

  • Uddannelse og talentudvikling
  • Forskning og innovation
  • Etik og samfundsmæssige aspekter
  • AI i sundhedsvæsenet

Temaartiklerne vi forsøg at give et indblik i, hvor Danmark befinder sig henne i AI-landskabet, hvordan virksomheder, myndigheder, sundhedsvæsen mm. bruger AI, hvordan det ser ud ude i virksomheder og startups og hvordan Danmark skal klare sig i den globale konkurrence.

Det handler naturligvis også om, hvordan man ser på Danmark – altså som en isoleret størrelse eller som en del af et større nordisk og europæisk økosystem af virksomheder og forskning og hvordan norden og EU står i den globale sammenhæng.

Der er ingen tvivl om, at Danmark som nation ikke fylder meget i AI-landskabet, men hvis man begynder at se tingene i en nordisk sammenhæng, begynder det allerede at se ud af mere. Særligt når man taler om omstillingsparathed, villighed til at implementere AI i virksomhederne og i det offentlige er vi godt med og fremtidsmulighederne ser gode ud.

På EU plan er vi heller ikke så dårligt placeret, som vi kan gå rundt og tro, men det betyder ikke, at vi pludseligt går hen og bliver større end USA og Kina, men at vi har en berettigelse i AI-landskabet.

De kommende måneder vil byde på en perlerække af relevant information om AI og en status på Danmarks placering i AI-landskabet, som den ser ud i slutningen af 2023 og starten af 2024. 

Og alt det her får du for lige præcis 0 kr.! Men ingenting kommer af ingenting og derfor vil jeg være dig evigt taknemmelig, hvis du vil være med til at fremme kendskabet til AI-Portalen ved at dele vores historier i dit netværk på sociale medier og anbefale os, hvor du synes, at vi kunne relevante.

Du kan også gå ind under Støt AI-Portalen her på siden og se hvordan du kan støtte som enkeltperson eller virksomhed. 

0 notes
59 views

Write a comment...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *